[b:include data='blog' name='all-head-content'/> Smagssag: juni 2011

torsdag den 30. juni 2011

Hindbærmuffins med heksehyl

Som jeg næste i mit tidligere blogindlæg, var jeg i humør til at bage og valgte faldt på hindbærmuffins. Disse blev med heksehyl, hvilket var en spændende smagsoplevelse og helt sikkert ikke sidste gang jeg bager dem.


Til ca. 18 muffins skal du bruge:

300 g mel
200 g sukker
1½ tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
3 æg
1 dl olie
3½ dl creme fraiche 
½ pose optøret frosne hindbær
1 pose heksehyl, hakket i stykker (gemte nogle stykker til at pynte kagerne med)



Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Bland de tørre ingredienser i en skål og de våde i en anden og vend vend de tørre i de våde.
  • Vend heksehylene i blandingen. 
  • Fyld muffinformene 2/3 del op. 
  • Bag dem i 16-20 minutter, alt efter ovn. 


Til disse med heksehyl, valgte jeg den blanding med jordbærsmag, også kage mousse fra Dr. Oetker.  



Begge muffins var rigtig lækre og jeg var ret vild med det kage mousse. Især den med jordbær smag, den smagte lidt som guf til is.

Alle muffinsene blev prøvetestet af McDreamy og hans to venner og de blev godkendt.


De lyserøde er disse muffins, de hvide er hindbær med lime og hvid chokolade og de sidste er jordbær/banan muffins.

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

Hindbærmuffins med lime og hvid chokolade

I går fik jeg en utrolig lyst til at bage og når jeg får sådan en lyst, er muffins altid en god idé! Mine tanker faldt på hindbær muffins med det samme, men synes ikke rigtigt de bare skulle være plain muffins med hindbær. Kom i tanke om, at jeg i forrige udgave af Magasinet Mad! havde læst at lime og lakrids var gode partner til hindbær, så der var løsningen.

Første omgang muffins blev altså med hindbær, lime og hvid chokolade.



Til ca. 18 muffins skal du bruge:

300 g mel
200 g sukker
1½ tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
3 æg
1 dl olie
3½ dl creme fraiche 
½ pose optøret frosne hindbær
100 g hvid chokolade, hakket
saft fra 1 lime


Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Bland de tørre ingredienser i en skål og de våde i en anden og vend vend de tørre i de våde.
  • Ved lime, chokolade og hindbær i.
  • Fyld muffinformene 2/3 del op. 
  • Bag dem i 16-20 minutter, alt efter ovn. 
Jeg har flere gange set sådan nogle kage mousse poser, fra Dr. Oetker, som jeg tænkte jeg ville pynte mine muffins med. 
Til disse med lime og hvid chokolade valgte jeg den med vanilje-smag. 


Det var utrolig nemt at lave, det eneste der skulle tilføjes var mælk og så skulle det piskes i 5 minutter og så var der pynt til kagen. 


Nemt og lækkert!

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea.

Sesamstegt torsk

Sidste uge var jeg så heldig at falde over en pakke Princip torskeloins til en rund 20'er, som kom ned i kurven med det samme. Den blev smidt i fryseren, for vi skulle lige finde ud af, hvad vi skulle lave med den.
I tirsdags fik vi så de torskeloins. Jeg valgte at sesamstege dem, men det gik ikke helt som forventet. Ville gerne have haft en sprød sesam side, men den endte med at blive sesamsmattet istedet for. Hvordan kan det være? Nogen der har erfaring med at sesamstege fisk? Og som kan komme med nogle gode tips?



Nå, men jeg vil gerne dele min opskrift med jer, for trods sesamsmat, blev det lækkert.
Det blev til sesamstegt torskeloins med grove fritter og ærtedip.

Til to personer skal du bruge:

Torsk:
2 torskeloins
Saft fra en citron
Sesam
Olie til stegning
Salt & peber

Kartofler:
2-3 bagekartofler
1 tsk paprika
1 tsk timian
Salt
Saft fra en lime

Ærtedip:
Find opskriften her.

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær kartoflerne i "flade" både, drys med krydderierne, pres limen over og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter. 
  • Pres citronen ud på en tallerken, bland salt og peber i. 
  • Hæld sesam på en anden tallerken. 
  • Vend fisken i citronblandingen på begge sider og den ene side i sesam. 
  • Steg fisken på sesamsiden først. Fisken skal have ca. 4-5 min på hver side. 


Retten var lækker og en god måde at få torsk på, synes jeg. 

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

Min udgave af tabouleh.

Min yndlings salat pt er tabouleh lavet af perlespelt istedet for bulgur. Det er så mættende, så man ikke rigtigt behøver andet.
Jeg er ikke så god til gram og antal, når jeg laver denne salat, så jeg vil bare liste hvad jeg blander i og så må det være en smagssag hvor meget man smider i af hver ting :)

Du skal bruge:


  • Kogt afkølet perlespelt.
  • Feta, smuldret 
  • Tomat, hakket
  • Agurk, hakket
  • Rødløg eller forårsløg, finthakket
  • En lille chili, finthakket
  • Mynte, finthakket
  • Persille, finthakket
  • Saft fra en lime


Bland hele baduljen og nyd! Hvis det skal være ekstra lækkert, så drys kernerne fra et granatæble ud over, eller erstat lime med appelsin saft og hak kødet fra en appelsin og bland i. 



Vi fik salaten forleden med godt brød, tzatiki og falafel fra Nutana. Virkelig lækkert, nemt og mættende!

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

Pasta med rå tun og rucola

Jeg er supermeget bagud med at blogge, så idag kommer der lige en ordentlig omgang indlæg.

For noget tid siden efterhånden, lavede jeg en super lækker pastaret fra Mad! Magasin (nr. 5 2011). 
Jeg er vil med tun i sushi, så tænkte at denne pastaret også måtte være god og det var den! Som bonus var den vildt nem at lave og endnu nemmere at få til at se vildt indbydende ud.

Til to skal du bruge:

150 g rå tun (jeg tjekker altid ved fiskehandleren om tunen har været frosset i 24 timer)
1 lille rød chili, finthakket
1 fed hvidløg, fint hakket
50 g rucola
1 dl friskrevet parmesanost
250 g frisk pasta
2 spsk olivenolie
1 lime, friskpresset
salt & peber

Fremgangsmåde:

  • Læg tunen i fryseren en time før servering, det gør at den er lettere at skære. Tag den ud og skær den i tynde skiver.
  • Bland chili, hvidløg og rucola.
  • Kog pastaen som anvist på pakken og lad den dryppe af.
  • Ved pastaen med olien, chili, hvidløg, rucola, salt og peber.
  • Anret på tallerken og læg tunen oven på og drys med parmesanen.



Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

Ja, det er mig i bladet!

Jeg har haft den ære af at teste en menu for Magasinet Mad! og man kan derfor se mig være en del af læserpanelet i det nyeste magasin.

De opskrifter jeg testede var perfekte til at tage med på tur. Jeg vil især slå et slag for at lave sit eget hvidløgsbrød, især hvis man er fan af den slags man kan købe på frost. Det brød jeg lavede smagte som en luksus udgave af sådan et brød. Virkelig lækkert! Virkelig nemt!


Man kan jo ikke lade være med at være lidt stolt, når man ser sit billede i så godt et blad!

Jeg dog stadig og venter på min tak-for-hjælpen-gave. Kan det virkelig passe at der går så lang tid?

Nå, men prøv opskrifterne, de er smaddergode!

Vi smages ved, Lea

lørdag den 18. juni 2011

Det glade van'vid, Kocherier -nogen der kender det?

McDreamy og jeg fik en Smartbox af mine forældre igår, hvor man kan komme på brasserie. Der var fire steder at vælge imellem her i Århus og valgte faldt på Van Koch, nærmere Det glade van'vid.
Vi ringede og bestilte bord med det samme og fik bord den 6/7.

Vi glæder os rigtig meget, for det ser ud til at blive en spændende oplevelse!
Men er lidt nysgerrig, så vil høre om nogen ude i blog-land kender stedet? :)

/Lea

Er gået totalt bananas!

Så blev første eksamen overstået igår, så nu synes jeg at det er på tide, at jeg får vækket bloggen lidt til livs igen!

Idag blev jeg godt og grundig træt af at se på nogle sørgelige bananer vi havde liggende og besluttede mig for at bage lidt -det er trods alt ved at være længe siden!
Bagværk og den ægte danske sommer vi har idag, passer jo utrolig godt sammen!

De første to bananer måtte lade livet til et bananbrød jeg fandt på Arlas hjemmeside, det kan du finde her. Jeg synes brødet smager godt, men ret sundt, hvilket nok skyldes havregrynene. Men det er jo ikke skidt! I det brød jeg lavede, brugte jeg peacannødder. Ville egentlig have brugt valnødder, men de var udsolgt og så smager peacan jo ret meget valnødde-agtigt, så det fungerede fint!
Ydermere tilføjede jeg lidt vand, for blandingen var simpelthen alt for tør efter min mening.


Bananbrød



De to andre bananer blev brugt i en omgang muffins. Ud over de sølle banener, havde jeg en lille skål lige så sølle danske jordbær i køleskabet, jeg af en eller anden grund ikke havde fået spist, som også kom i muffinsene.

Du skal bruge:
2 overmodne bananer, most
½ bakke, gerne lidt smattet, jordbær, most
4 dl mel
1 dl havregryn
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 tsk groft salt
½ dl sukker
1 dl smagsneutral olie
1 god håndfund nødder, jeg brugte peacan. Grofthakket.
100 g 80% mørk chokolade, grofthakket
100 g hvid chokolade, grofthakket


  • Bland de tørre ingredienser i en skål.
  • Tilføj olie og mosede frugt og rør godt. 
  • Tilføj så chokolade og nødder og vend blandingen. 
  • Fyld muffinsformene 2/3 op med dejen.
  • Bag i ovnen i 15-20 minutter ved 180 grade i en varmluft ovn. 

Jeg pyntede muffinsene med en tør banan skive, inden de kom i ovnen.
Hvis man er stor fan af at bage muffins, synes jeg at man bør gøre sig selv den tjeneste og så anskaffe en muffinbradepande! Jeg kan simpelthen ikke leve uden min og man får de fineste ensartet kager!


Banan-jordbær-pecan-chokolade-muffin!


Håber ikke jeg er blevet glemt ;)

Vi smages ved, Lea!