[b:include data='blog' name='all-head-content'/> Smagssag: Chokolade brownie med karamel på toppen

søndag den 9. oktober 2011

Chokolade brownie med karamel på toppen

Den sidste kage der var til mit teselskab var denne overdådige chokolade brownie med valnødder, hvid chokolade og karamel på toppen. Wauw en lækker, men tung, sag! Karamel toppen er taget fra en opskrift fra Alt for damerne, mens kageopskriften er en jeg selv har mixet sammen.


Til en kage 20x30 skal du bruge: 


Kagen: 

  • 250 g smeltet smør
  • 250 g sukker
  • 200 g mørk chokolade, smeltet
  • 3 spsk kakao pulver
  • 100 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 æg
  • 200 g hvid chokolade, hakket 
  • 150 g valnødder, hakket
Karamel: 
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 dl muscovadosukker
  • 1 dl fløde
  • 50 g smør
Fremgangsmåde: 
  • Tænd ovnen på 165 grader varmluft. 
  • Bland det smeltet smør og smeltet chokolade. Rør derefter sukker i. 
  • Tilføj så mel og kakaopulver og rør et æg i af gangen. 
  • Vend til sidst det hakket hvide chokolade og de hakket valnødder i dejen og fordel den i en form beklædt med bagepapir. 
  • Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Kagen skal være lidt blæverende. 
  • Tag en tykbundet gryde og varm smør, kondenseret mælk muscovadosukker og fløde og lad det simre til det tykner, det tog mig omkring 20 minutter. Lod karamellen køle af og hældte det så over den afkølet kage og satte den derefter på køl til dagen efter, hvor den blev skåret i mindre stykker og lagt i muffinforme. 
Kagen er ret klæg inden i, hvilket jeg synes er vildt lækkert. Chokolade brownie er jo en lækker sag, men med karamel på toppen, er der altså tale om en ren mundorgasme. 

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

2 kommentarer:

  1. Uhm uhm uhm! Chokolade, karamel og kage i samme mundfuld - what's not to love? :-)

    SvarSlet
  2. Piskeriset - lige præcis! Det var vildt lækkert!

    SvarSlet