I onsdags lavede McDreamy flæskesteg, i torsdags lavede han lasagne med ricotta og champignon, fredag spise vi hos mine forældre og igår lavede McDreamy så pølseret a'la ham.
Først lidt mad-foto fra middagen hos mine forældre i fredags.
souvlaki af svinekød. |
En tallerken med græsk herlighed. |
En mere end 7stjernet metaxa som mændene nød. |
Nå, men efter en tur i tænkeboksen, blev det til en omgang lækre muffins, lavet på rugmel, for det var lige hvad jeg havde.
Til ca. 24 alm. muffins skal du bruge:
- 300 g rugmel
- 300 g sukker
- 3 æg
- 3½ dl smagsneutral olie
- 2 tsk natron
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 1 spsk kanel
- ½ squash, revet
- 3-5 gulerødder, revet
- 100 g cashewnødder, groft hakket (hvis du bruget saltet nødder, undlad at putte salt i dejen)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pisk æg og sukker sammen med håndmixer til en luftig masse. Tilføj så olien i lidt ad gangen, mens der fortsat piskes, lidt a la hjemmelavet mayonnaise.
- Skift til dejkroge og tilføj krydderierne, natron, mel og ælt til du har en ensartig masse.
- Vend squash, gulerødder og nødder i.
- Fyld muffinsformene ca 2/3 med dejen.
- Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Til de fire muffins jeg havde med til dessert hos mine forældre, lavede jeg mit første forsøg med marshmallow fondant, som faktisk blev ret fint, hvis jeg selv skal sige det. Men forsøgte mig bare frem med mængde, så kan ikke lige give nogen opskrift på det.
De færdige muffins. |
Med en lille fondant gulerod på toppen. |
Velbekom!
Vi smages ved, Lea
Åh, det ser rigtig lækkert og nyt ud.
SvarSlet- Ungersvenden