[b:include data='blog' name='all-head-content'/> Smagssag: Citronkage med blå birkes

søndag den 9. oktober 2011

Citronkage med blå birkes


I BageLiv, et hæfte der var med en udgave af BoligLiv, fandt jeg en citronkage med blå birkes, jeg synes så lækker og spændende ud, så den blev også lavet til mit teaparty.


Til en kage 20x30 skal du bruge:


Kagen:

  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 225 g hvedemel 
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl citronsaft 
  • Revet skal af 2 citroner
  • ½ dl blå birkes
Ostecreme:
  • 250 g mascarpone
  • 50 g flormelis
  • Revet skal af 1 citron
Fremgangsmåde: 
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 
  • Smelt smørret ved svag varme og afkøl det. 
  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende. 
  • Bland mel og bagepulver sammen med citronsaft og smørret. 
  • Tilsæt til sidst citronskal og birkes.
  • Hæld dejen i en form med bagepapir og bag i ca. 30 minutter. 
  • Rør mascarpone med flormelis og citronskal og fordel på kagen når den er afkølet. 
Jeg skar kagen ud i stykker og trykkede ostecremen ud med en stjernetylle og puttede hvert stykke i en muffinform. 
Kagen var rigtig lækker og let, med det der birkestwist. Den blev en smule kagebundsagtig og tror den vil være lækker, hvis man lagde den sammen med ostecremen eller mørk chokolade creme. 

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar