[b:include data='blog' name='all-head-content'/> Smagssag: Grøntsager på glas

tirsdag den 2. august 2011

Grøntsager på glas

... Eller som Sif på twitter forslog "ammenam på glas".

Jeg havde stadig et glas jeg ikke havde fyldt og nogle grøntsager i køleskabet som bare lå og skreg på at blive brugt til noget, så jeg besluttede mig for at lave noget syltet-grøntsager-relish-agtigt-halløj.
Og det blev altså virkelig godt!

 Du skal bruge:
- 500 g tomater
- ½ aubergine
- 1 rødløg, groft hakket
- 2 peberfrugter
- 3 fed hvidløg, hvert fed delt i fire
- 2 chilier, delt på langs
- 3 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk sukker
- Salt og peber
- Krydderurter efter egen smag
- Lidt ekstra olie

Grønt!


Fremgangsmåde:

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft og sæt vand over i en el-kedel.
  • Tag peberfrugterne, skær dem over og fjern stilk og kernehus. Læg dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er godt brændte på skindet. Når de er færdige læg dem da i en frysepose, bind knude og lad dem ligge i lidt tid.
  • Tag auberginen, skræl den og skær den i tynde skiver. Læg disse skiver på en bageplade og pensel dem med lidt olie. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Hæld det kogende vand i en skål. Tag tomaterne og skær et lille kryds i dem, smid dem i vandet i nogle minutter, når du tager dem op, skal de gerne være lige til at "smutte", så skindet ryger af. 
  • Ligeledes skal skindet af peberfrugterne, som efter at have ligget i en pose, også gerne skulle være lige til at skælle. Skær dem i strimler.
  • Varm en gryde op med en lille bitte smule olie. Smid løg, hvidløg, chili i og lad hurtigt svitse. Tilføj så de flået tomater, auberginen og peberfrugten. 
  • Lad det komme op og koge. Hæld så væden fra, så godt som du nu kan. Tilføj eddiken, sukker, olien, salt, peber og andre krydderier og lad det simre i et godt stykke tid ved lav varme. 
  • Når du synes den har den rigtige konsistens, som nok er smag og behag, skyl dit glas i kogende vand, evt også med atamon og fyld blandingen på glasset. 
  • Den skulle kunne holde et godt stykke tid i køleskabet.
  • Tag den ud 15 min før servering. 
Det lyder som noget af et arbejde, men det var faktisk ikke slemt og bestemt umagen værd, for det var virkelig lækkert! Ville ønske jeg havde lavet dobbelt så meget, for kunne lige forstille mig at det ville være lækkert på en pizza, sammen med god ost og noget lufttørret skinke. Mums. 

Dagens aftensmad.

Vi fik en god klat til dagens aftensmad, som bestod af en kotelet marineret i noget all around og en salat bestående af spidskål, finthakket rødløg, smuldret feta, græskarkerner og finthakket chili.
MUMS!

Er sikker på at grøntsags-halløjet er lækkert i en sandwich. 

Velbekom! 

Vi smages ved, Lea


4 kommentarer:

  1. Det er helt bestemt "ammenam på glas" - nærmest en slags syltet ratatouille. Uhm, lækker middag :-)

    SvarSlet
  2. Klidmoster -ja, det manglede bare en kanelstang! (hvilket faktisk ikke ville være en dårlig idé):D

    SvarSlet
  3. Det ser supergodt ud! Jeg fastholder "ammenam på glas". Har du overvejet at lave ajvar? Det minder lidt om.

    SvarSlet
  4. Sif -Ammenam på glas ér ret passende! :)
    Ajvar - a'hva? :)

    SvarSlet