[b:include data='blog' name='all-head-content'/> Smagssag: Det glade van'vid, Kocherier part 3 -endelig afsted

fredag den 15. juli 2011

Det glade van'vid, Kocherier part 3 -endelig afsted

Igår var så dagen, hvor McDreamy og jeg kunne fejre at det var 1½ år siden vi mødte hinanden, med en skøn middag på Det glade van'vid, som ligger ved lystbådhavnen i Århus.
Vi havde, som sikkert nævnt i tidligere indlæg, fået en smartbox af mine forældre og er ret sikker på, at min mor glædede sig mere end os, hvilket jeg synes er ret sødt.

Vejret var ikke noget at skrive hjem om, og efter en gåtur under paraply, hvilket jeg ellers synes er ret romantisk, ankom vi til stedet lidt før de åbnede. Nåede lige at gemme mine våde sokker i jakkelommen, den danske sommer, hva'?.
På vej der hen, gik vi og talte om hvad vi frygtede retterne ville byde på, ikke at jeg vil sige nogen af os er kræsne.
McDreamys største frygt var ikke at blive mæt, og så så han helst der ikke var radisser, lakrids eller klejner i maden.
Jeg bad til, at de var gået uden om gedeost og mug-ost.


Vi blev vist til vores bord, hvor der allerede var en appetizer og en aperitif klar på bordet, hvilket jeg synes var lidt ærgeligt, for fandt aldrig ud af hvad det præcist var vi fik at spise og drikke, men vi gætter på en gazpacho af en art, med noget oliventapanade ovenpå, mini brød croutoner og toppet med karse. Aperitiffen vil jeg tro var noget boblende solbær eller kirsebær drik, som havde en flot mørkelilla farve og en dejlig frisk smag.
Ydermere var der noget virkelig lækkert og luftigt brød og lækre olier til at dyppe i.
Vi fik desværre ikke taget billeder af appetizeren.

Så kom der en tjener med forretten, som virkelig gav sig tid til at forklare hvad hele forretten bedstod af.
Der kom en smuk tallerken ind der bestod af ærtepuré i bunden, små pastaposer med rød pesto, karrystegte kartofler, radisser og belugalinser. Ved siden af, fik vi så hver en lille "medicinflaske" med en røget kartoffelsuppe, vi selv skulle hælde over herligheden.

Den yderst smukke tallerken inden suppe blev hældt over. 

Den lille medicinflaske med suppen.

Det færdige resultat.
Suppen var virkelig lækker og cremet. Var især vild med den røget eftersmag af hver skefuld. Det hele smeltede sammen og blev en symbiose af mmm! Selv McDreamy, der frygtede radisser, var vild med det. 

Hovedretten bestod af unghanebryst, med en cremet sauce, med kongemajs, sønderjysk rugbrødssmulder med kanel, en chili/gulerodspuré, et helt løg og en rødvins/lakrids glace. 

Hovedretten.
Igen var der tale om en smuk ret med masser af smag og man bemærkede ikke, at ud over saucerne, var der "kun" kød og et løg. Det var også en lækker ret. Var især imponeret over hvorledes kanel-rugbrødssmulderet passede så godt til retten og hvor lækkert det egentlig var med et helt løg.
Igen spiste McDreamy retten med velbehag, trods lakridsen. 

Desserten var virkelig også noget af en lækker omgang. Jordbær/rabarber kompot, jordbær sorbet med æblekagedrys, karamelstegte amerikanske pandekage, mango mousse, karamelskum, et brombær og jordbær glace. Mmm!

Den smukke dessert.

Der er virkelig ikke noget negativt at sige om denne oplevelse. Personalet var virkelig rart og imødekommende, maden var lækker både for øjne og gane, vi blev mere end mætte og det var virkelig hyggeligt at sidde og kigge ud på bådene, trods det dårlige vejr. 

Vi var begge vilde med ideen om, at du ikke ved hvad det er du skal spise, det har professionelle valgt for dig og hvorfor skulle de ikke også kunne det? De har jo en lang uddannelse bag dem, der gør at de er mere end kompetente.
Det er helt sikkert et sted vi begge godt kunne tænke os at besøge igen. 

Så seks ud af seks stjerner her fra, både for maden og de rare og dygtige mennesker.


Vi smages ved, Lea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar