[b:include data='blog' name='all-head-content'/> Smagssag: juli 2011

søndag den 31. juli 2011

Ultra nemt grønt til grillen

 Idag har været en af de dovne, især hvad maden angår.

Frokosten stod på en mini udgave af burgeren fra igår, dog uden salat og tomat. Denne her passede perfekt i størrelsen, så vi sprang mavekramperne over. Dertil fik vi en dejlig smoothie med sådan en smoothie-pakke fra Føtex, hvor der er små frugt-poser til tre smoothies. Det var super lækkert, at der var ingefær og mynte med.

Dejlig frokost!

Dagen bød på udflugt med to af McDreamys venner, så bilen blev pakket med grill og tæpper og så drønede vi ellers til stranden. Jeg var ikke rigtigt gearet til at diske op med det helt store, for drengene ville i sidste ende nok være lidt ligeglade, så længe der var pølser! Men jeg vil altså bare gerne have noget grønt til! Så jeg smed nogle spyd i en vandflaske i nogle timer, så de kunne holde til at ligge på grillen, og så biksede jeg nogle hurtige grøntsags-spyd sammen.


Egentlig kan man bruge stort set alle grøntsager. Jeg valgte at bruge små tomater, rødlød, peberfrugt, squash og aubergine.
Havde en lille smule pesto tilbage fra burgerne, som jeg tyndede op med lidt olivenolie, som vi tog med ud til grillen. Spydene blev smidt på, penslet og vendt og drejet.
Et nemt alternativ, når man ikke bare gider nøjes med en pølse.

Ikke et prangende tallerken, men spydet var lækkert og ostepølsen var også fin.
Vi købte også en pose skumfiduser, som fik en tur over de sidste gløder i grillen. Jeg elsker simpelthen skumfiduser på den måde. Den sprøde karamel overflade og det bløde søde indre. Mums! Rigtig godt punktum på en omgang grill!

Mmmm!
Bagefter hjem på sofaen til en god film! Men nu sidder jeg så og skal forstille at skrive på min opgave, så må hellere sige over and out.

Lige et lille billede fra standen. 


Vi smages ved, Lea

Spiselige blomster, hvor?

Nu har jeg siddet længe og savlet over de utroligt smukke anretninger man kan finde på Fjordrejens blog. Wauw. Kunne virkelig også godt tænke mig, at prøve det der med spiselige blomster. Både til anretning, men har også set en lagkage hvor der skal blomster i, kandiseret rosenblade og blomstersukker, for bare at nævne nogle af de ting jeg godt kunne tænke mig at lave.

Men nu er det sådan, at jeg bor i lejlighed uden så meget som en altankasse, så har ikke rigtigt mulighed for at så nogle blomster selv, så hvad gør man så?
Går stærkt ud fra, at man ikke bare går ned i Føtex og køber et bundt roser?

Nogen der ude, der kan hjælpe?

Vi smages ved, Lea

lørdag den 30. juli 2011

Kødbolle-burger

Idag var det meningen at vi skulle spise chili con carne, men efter at have surfet lidt rundt i mad-blog-universet, faldt jeg over denne lækkerhed hos Faster Philip (som virkelig laver nogle lækre og flotte ting i sit køkken), viste McDreamy den og vi var ikke i tvivl! Det måtte blive vores aftensmad!

Jeg havde planlagt at bage nogle snyde-boller, så det passede jo perfekt. Disse levevis boller er jeg ret vild med. De har en lækker smag, de smager nemlig af noget, og så mætte de helt utrolig godt! Det er selvfølgelig stadig snyd, men lidt snyd må man altså gerne bruge engang i mellem!

Jeg formede de fleste til almindelige boller, men lavede også to store flade boller til aftenens burger, som jeg penslede med vand og dryssede lidt sesamfrø over, for at gøre det ekstra burger-agtigt.


 Kødbollerne lavede jeg som jeg plejer, så der brugte jeg ikke rigtigt nogen opskrift, plejer som regel bare at smide i hvad jeg nu lige har. Men da jeg vidste jeg skulle blogge om det, tog jeg lige lidt notits over hvad jeg puttede i. Kødbollerne blev desuden bagt i ovnen, nu den alligevel var tændt og nu vi pt er uden emhætte, er det rart at undgå mados.

Du skal bruge:
- ca 500 g hakket oksekød
- ca 500 g hakket svinekød
- 2 æg
- 1 dl rasp
- 1 dl havregryn
- 3 spsk vand
- 1 spsk stærk sennep
- 1 spsk hvidvins eddike
- 1 rødløg, finthakket
- krydderrier efter lyst, jeg brugte lidt tørret chili, frisk timian og frisk oregano
- Salt & peber

Fremgangsmåde:

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål, sammen med krydderierne og salt og peber.
  • Bland æg, vand, sennep, eddike og løg i en anden skål. Tilføj kødet og bland godt.
  • Vend de tørre ingredienser i.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Rul kødet i kugler og læg dem på bagepapir og smid dem ind i ovnen i 20 minutter. Tag dem ud og vend dem om og giv dem 10 minutter på den anden side og så skulle de gerne være færdige. 

De færdige kødboller.
Jeg snød også da det kom til pestoen, hvilker jeg også synes er i orden engang imellem. Til tomathalløjen brugte jeg denne opskrift, fra en tidligere ret jeg har lavet. Jeg brugte dog kun en dåse hakket tomater, som jeg lige siede det meste af væden fra først.

Flotte farver.
 Som det i original bloggen står, smed vi også lidt ost på pestosiden og gav det et par minutter i ovnen. Vi tilføjede også lidt salat: spidskål, peberfrugt og løg. Egentlig ville vi have brugt ruccola, men den lugtede sur. Øv.

Den færdige mobbedreng.
Jeg har aldrig i mit liv lavede så stor en burger! Aldrig. Men den var voldsomt lækker! Jeg takker virkelig Faster Philip for inspirationen!
Jeg fik dog at vide, at jeg ikke var rigtig mand, fordi jeg ikke kunne spise op, men det er måske heldigt nok?

Vi var så mætte, at vi måtte lægge os ned bagefter!
Tak for mad!

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

Nem hjemmelavet koldskål med hindbær +morgenmadsburger

For noget tid siden, var jeg til fødselsdagsbrunch hos en veninde, som serverede denne her lækre koldskål, dog uden hindbær. Jeg var så heldig at få opskriften, som viste sig at være fra Super Bests hjemmeside.
Jeg lavede den da jeg havde besøg af en veninde fra Aalborg, vi fik det til morgenmad som dessert efter en god morgenmadsburger.

Koldskål med hindbær:

Du skal bruge:

-1 l kærnemælk
-½ l ymer
-1 dl sukker
-1 stang vanilje
-1 usprøjtet citronskal, revet
-200 g hindbær

Fremgangsmåde:

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og blad det sammen med sukker. 
  • Tilføj så kærnemælk og ymer og rør godt rundt.
  • Smag til med citronskal.
  • Tilføj hindbær og blend med en stavblender til alle bærene er "væk". 
  • Smid vaniljestangen i skålen og stil den på køl i mindst en halv time. 
Vi fik de der søde mini kammerjunker med jordbærsmag fra Tylstrup. Jeg synes simpelthen de er herlige! Som små sommer-pebernødder!


Lækker lyserød koldskål... Mmm...

Bruncburgeren var egentlig virkelig simpel og virkelig lækker! En god hjemmebagt bolle, scambled eggs, bacon, ruccola, agurk, tomat, peberfrugt og hytteost! Lækker start på morgene! 


Brunchburger
Vi var alle tre enige om, at det var en lækker omgang morgenmad, bare man dog havde tid og overskud til at bikse det sammen hver morgen!

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

Aubergine salat med tahindressing

For tiden er min yndlings-salat, denne simple sag fra Magasinet Mad! Nr. 04.
Jeg har lavet den flere gange med forskellige twists hver gang. Vil skrive opskriften som jeg lavede den sidst.

Du skal bruge:


Salaten:
-En aubergine, skåret i tynde skiver
-½ pakke ruccola, skyllet
-½ dl olivenolie
-1-2 fed hvidløg, presset
-salt
-et godt drys sesamfrø
-semi dried tomatos

Tahindressing:
-1 spsk flydende honning
-1 spsk tahin
-1 spsk vand
-2 spsk olivenolie
-3 spsk citronsaft

Fremgangsmåde:



  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir på. Bland olie, salt og hvidløg i en lille skål og pensel aubergineskiverne.
  • Sæt planden i ovnen og bag dem i ca. 20 minutter.
  • Tag en lille skål og bland alle ingredienserne til dressingen og stil den til side. 
  • Tag en ny skål og bland rucola, tomaterne og sesamfrøene. Tilføj de færdige og stadig lune aubergineskiver og slut af med at hælde den skønne dressing over. 
I den oprindelige opskrift er der mynte i, hvilket også er virkelig lækkert, men meget gennemtrængende. Jeg kunne også forestille mig, at det vil være lækkert med noget persille i. 
Her kommer lige nogle billeder af retter, hvor vi har fået salaten til, igen med forskellige twists. 


Her med kotelet, bulgur/quinor og citron. 

Her til en lækker fiskeret, hvor jeg i salaten tilføjede rejer og soyastegte champignoner.

Her til falafel, min tabouleh, hummus, haydari og foccacia.

Her til en mexicansk pandekage
Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

Foccacia

Jeg købte for noget tid siden, Amo: Den Store Bagebog 2 og har allerede fundet mig en favorit i bogen. Nemlig foccacia! Det er så utrolig nemt at lave, at det vil være fjollet at købe et brød!



Første gang jeg lavede brødet, fulgte jeg opskriften til punkt og prikke, men synes det blev lidt for olieret til min smag og at jeg dryssede det med havsalt gjorde det også lidt for saltet til min mund. Så hvis man ikke er til saltet mad, vil jeg råde til at man dropper det.

Du skal bruge:


-450 g pizzamel
-25 g gær
-3 dl vand
-1½ dl olie
-1 tsk salt
-ekstra olie til at pensle med
-frisk rosmarin

Fremgangsmåde:



  • Opløs gæren i lunken vand.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt. Dejen skal gerne være lidt klisteret, men alligevel samlet. 
  • Put en pose over skålen og stil den lunt et sted i 40 minutter. 
  • Slå dejen ned og kom den i en smurt form. Jeg brugte et ildfast fad, da jeg synes det ville give brødet en god form. Efter min mening bør foccacia være et lavt brød. 
  • Put posen over igen og lad det hæve lunt i 30 mimutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  • Prik dybe huller i dejen og pensel med en lille smule olie. Fordel rosmarinen ud over brødet. Denne urt har en ret kraftig smag, så vælge mængde alt efter hvor gennemtrængende du ønsker smagen skal være. 
  • Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, til brødet er gyldent. Lad køle af i formen.



Billedet her blev ret dårligt, men det ændre ikke på den  lækre smag!
Er virkelig tosset med dette brød!

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea

Kulmule i ovnen

Jeg er så heldig, at jeg næsten altid finder et godt tilbud i Føtex, når jeg er nede og handle. Har nemlig fundet ud af, at de har en frysedisk hvor der næsten altid er noget frost på tilbud, og som ofte noget fisk. Jeg fandt forleden en pose med kulmule på tilbud til en 20'er og da jeg ikke rigtigt kendte fisken tænkte jeg at for den pris, var det da et forsøg værd!

Normalt når jeg skal prøve noget nyt, googler jeg lidt frem og tilbage for at finde ud af, hvad andre har gjort og for at få lidt inspiration, men denne gang var det min kære mor, der kom med den gode idé, at man kunne give dem en tur i ovnen. Så det gjorde jeg!

Til to personer skal du bruge:
(der var lidt grønt i overskud)

-2 kulmule fileter
-½ pose "nemme kartofler", skåret i grove tern
-1 peberfrugt, skåret i strimler
-1 porre, skåret i "tykke" ringe
-1 bakke snack tomater
-2 fed hvidløg, skåret i grove tern
-1 citron
-frisk oregano og timian
-1½ dl hvidvin
-lidt olie
-salt og peber
-evt. lidt godt brød til
-evt. hakket persille ved servering

Fremgangsmåde:



  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pres lidt af citronen i en lille kop og stil det til side.
  • Fordel alle kartoflerne, porre, peberfrugt, hvidløg, tomat, timian, oregano i fadet. Pres resten af citronen over, hæld lidt olie over, 1 dl hvidvin og krydder med salt og peber. Vend det hele rundt engang. Sæt evt de pressede halve citroner ned i faddet. 

  • Læg sølvpapir over faddet og stil det i den varme ovn i 25-30 minutter. 
  • Tag faddet ud af ovnen og læg de to fileter over, hæld en ½ dl hvidvin over fiskene, pensel med lidt olie og krydder med salt og peber. 

  • Sæt faddet i ovnen igen, nu uden sølv papir, i 15-20 minutter. 


Nemt, lækkert og sundt!
 Det var en virkelig simpel ret, som smagte skønt! Jeg tror dog jeg vil prøve noget andet med de resterende kulmuler, hvad ved jeg dog ikke endnu. Måske stege dem på en måde? Nogen der har nogle forslag?


Nåhja, og så "kom jeg til" at lege lidt med maden, da vi skulle vaske op.
Velbekomme!

Vi smages ved, Lea


mandag den 25. juli 2011

Semi dried tomatoes

Har lige haft en lille pause fra bloggen, men er klar igen. Har nogle ting fra tidligere jeg skal have blogget om, men det må blive senere, når jeg sidder ved computeren. Lige nu ligger jeg, småsløj, i sengen og blogger fra min iPhone. Skide smart.

Idag fik jeg, trods sygdom, bikset en udemærket omgang mad sammen.

Sesamstegt laks, kogte kartofler, bønner, hollandaise sauce og semi dried tomatoes. Mums.





Tomaterne er nogle der var tilbage fra igår, som jeg besluttede skulle ende deres dage, som semi dried tomatoes, hvilket er så nemt og så lækkert.

-tænd ovnen på 150 grader varmluft.
-halver tomaterne.
-hæld en meget lille smule olie over, drys med salt, peber og sukker.
-bag dem i ovnen i halvanden time.





Nemt!

Velbekomme!

/vi smages ved, Lea

fredag den 15. juli 2011

Det glade van'vid, Kocherier part 3 -endelig afsted

Igår var så dagen, hvor McDreamy og jeg kunne fejre at det var 1½ år siden vi mødte hinanden, med en skøn middag på Det glade van'vid, som ligger ved lystbådhavnen i Århus.
Vi havde, som sikkert nævnt i tidligere indlæg, fået en smartbox af mine forældre og er ret sikker på, at min mor glædede sig mere end os, hvilket jeg synes er ret sødt.

Vejret var ikke noget at skrive hjem om, og efter en gåtur under paraply, hvilket jeg ellers synes er ret romantisk, ankom vi til stedet lidt før de åbnede. Nåede lige at gemme mine våde sokker i jakkelommen, den danske sommer, hva'?.
På vej der hen, gik vi og talte om hvad vi frygtede retterne ville byde på, ikke at jeg vil sige nogen af os er kræsne.
McDreamys største frygt var ikke at blive mæt, og så så han helst der ikke var radisser, lakrids eller klejner i maden.
Jeg bad til, at de var gået uden om gedeost og mug-ost.


Vi blev vist til vores bord, hvor der allerede var en appetizer og en aperitif klar på bordet, hvilket jeg synes var lidt ærgeligt, for fandt aldrig ud af hvad det præcist var vi fik at spise og drikke, men vi gætter på en gazpacho af en art, med noget oliventapanade ovenpå, mini brød croutoner og toppet med karse. Aperitiffen vil jeg tro var noget boblende solbær eller kirsebær drik, som havde en flot mørkelilla farve og en dejlig frisk smag.
Ydermere var der noget virkelig lækkert og luftigt brød og lækre olier til at dyppe i.
Vi fik desværre ikke taget billeder af appetizeren.

Så kom der en tjener med forretten, som virkelig gav sig tid til at forklare hvad hele forretten bedstod af.
Der kom en smuk tallerken ind der bestod af ærtepuré i bunden, små pastaposer med rød pesto, karrystegte kartofler, radisser og belugalinser. Ved siden af, fik vi så hver en lille "medicinflaske" med en røget kartoffelsuppe, vi selv skulle hælde over herligheden.

Den yderst smukke tallerken inden suppe blev hældt over. 

Den lille medicinflaske med suppen.

Det færdige resultat.
Suppen var virkelig lækker og cremet. Var især vild med den røget eftersmag af hver skefuld. Det hele smeltede sammen og blev en symbiose af mmm! Selv McDreamy, der frygtede radisser, var vild med det. 

Hovedretten bestod af unghanebryst, med en cremet sauce, med kongemajs, sønderjysk rugbrødssmulder med kanel, en chili/gulerodspuré, et helt løg og en rødvins/lakrids glace. 

Hovedretten.
Igen var der tale om en smuk ret med masser af smag og man bemærkede ikke, at ud over saucerne, var der "kun" kød og et løg. Det var også en lækker ret. Var især imponeret over hvorledes kanel-rugbrødssmulderet passede så godt til retten og hvor lækkert det egentlig var med et helt løg.
Igen spiste McDreamy retten med velbehag, trods lakridsen. 

Desserten var virkelig også noget af en lækker omgang. Jordbær/rabarber kompot, jordbær sorbet med æblekagedrys, karamelstegte amerikanske pandekage, mango mousse, karamelskum, et brombær og jordbær glace. Mmm!

Den smukke dessert.

Der er virkelig ikke noget negativt at sige om denne oplevelse. Personalet var virkelig rart og imødekommende, maden var lækker både for øjne og gane, vi blev mere end mætte og det var virkelig hyggeligt at sidde og kigge ud på bådene, trods det dårlige vejr. 

Vi var begge vilde med ideen om, at du ikke ved hvad det er du skal spise, det har professionelle valgt for dig og hvorfor skulle de ikke også kunne det? De har jo en lang uddannelse bag dem, der gør at de er mere end kompetente.
Det er helt sikkert et sted vi begge godt kunne tænke os at besøge igen. 

Så seks ud af seks stjerner her fra, både for maden og de rare og dygtige mennesker.


Vi smages ved, Lea

onsdag den 13. juli 2011

Peach melba tærte med kanel crumble

McDreamy er på playdate ved naboen så jeg ville bage en tærte som de kunne få :) Bare for at være en sød kæreste.
Valget faldt på en peach melba tærte, eller det var hvad min fantasi rakte til. Jeg valgte også at putte en crumble oven på, med kanel i.
Har fået feedback og tærten var en vinder -og det synes jeg egentlig også!

Du skal bruge: 
Færdiglavet tærtedej
1 dåse ferskener, skåret i både
200 g hindbær

Crumble:
2½ dl mel
3 spsk sukker
1 dl havregryn
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 æg
2 spsk vand
3 spsk smagneutral olie

Fremgangsmåde:

  • Smør et tærteform, fold dejen ud, prik den med en gaffel og bag den i 15 min. i en varm ovn ved 180 grader varmluft. 
  • Bland de tørre ingredienser til crumblene og vend de våde i og stil skålen til side.
  • Når tærtebunden er færdig, tag den ud og drys hindbær og ferskener ud over bunden. Tag crumble-dejen og drys den i små "klumper" ud over frugterne. 
  • Bag tærten i 25-30 minutter. 
Tærten på vej ind i ovnen.

Tærten blev serveret med en blanding af ricotta, græs yoghurt, flormelis og blomsterhonning. Meget lækkert. Meget nemt. Jeg er virkelig vild med nemme, men lækre, løsninger for tiden.

Det færdige resultat. 
Velbekom!

Vi smages ved, Lea.

Is i Ikea-forme del 1 +ævl og bævl

Jeg efterlyste tidligere noget inspiration til en blanding der skulle i is-formene fra Ikea. De søde kommentarer jeg fik, fik helt klart sat inspirationen igang og hvis det bliver godt, kommer der en opskrift imorgen. Ville ønske fryseren ville fryse lidt hurtigere :)

Er vild med disse skeer og synes faktisk ikke at man kan få for mange.
Kammerknas inspirerede mig også, nemlig til at give bloggen et nyt look. McDreamy hjalp med det. Han tog nogle billeder på arbejdet af de søde muffinforme og hjalp med noget Photoshop :) Så nu er bloggen sommerfin. 

Og så er det imorgen vi skal ud og spise, hvilket jeg glæder mig sindsygt meget til. 

Så imorgen kommer der nok en anmeldelse og en is-opskrift, hvis alt går som planlagt. 

Vi smages ved, Lea.

Sesamstegt laks med pasta og spinat

Jeg har igen forsøgt mig med at sesamstege noget fisk og denne gang faldt valgte på noget laks, som jeg fandt i fryseren.
Retten til idag måtte gerne være let at gå til, da McDreamy havde en playdate inde ved naboen og det må siges at være en virkelig nem ret jeg fik banket sammen. 

Til personer.

Du skal bruge:
2 laksefileter uden skind
Sesam
Frisk pasta til 2
Optøet finthakket spinat
½ bøtte ricotta
En håndfuld snacktomater, halveret
Salt & peber

Fremgangsmåde:
  • Sæt vand over til pasta.
  • Tænd panden, vend laksen i sesam, hæld en smule olie på panden og læg laksen på. Husk at stege godt på begge sider, så sesamen ikke bliver brændt.
  • Sæt spinaten over i en gryde med lidt vand, når det er varmt, når denne er varm, skru ned, ved ricottaen i og tilføj tomater. 
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  • Så skulle alt gerne være færdigt på samme tid. 
Nemt! 


Velbekom!

Vi smages ved, Lea.

Hjælp! Hvad skal jeg fylde i?





Jeg har købt disse fine isforme i IKEA for noget tid siden, men har ikke fået taget dem i brug endnu.
Problemet er nemlig, at jeg ikke ved hvad jeg skal fylde i dem. Min første tanke var de gode gammeldags saftevandsis, men det er da også lidt for kedeligt.

Så nu spørger jeg jer. Har i nogle gode ideer?

Vi smages ved, Lea.

tirsdag den 12. juli 2011

Det glade van'vid, Kocherier part 2

Som jeg nævnte i mit indlæg her skulle McDreamy og jeg spise på Det glade van'vid i onsdags, men grundet en halsbetændelse, blev det desværre ikke til noget. Nu har vi fået et nyt bord, så vi skal afsted på torsdag og jeg glæder mig.

Jeg glæder mig til at blive forkælet med lækker mad og ud fra hvad der står på deres hjemmeside, som kan ses her, ser det ud til at blive noget af en oplevelse.

Så på torsdag håber jeg på, at vi begge er på dupperne igen, så vi kan nyde en romantisk middag. Og den tilfældige dato, passer med at det er 1½ år siden McDreamy og jeg mødte hinanden.
-Så kan det da kun blive en god aften, ik'?

Vender stærkt tilbage med en anmeldelse af stedet, så stay tuned.

Vi smages ved, Leaa

mandag den 11. juli 2011

Lomo

Jeg vil gerne dele en opskrift med jer, som McDreamy har introduceret for mig, en opskrift han har lært af sin søde mor, der er fra Peru.

Denne ret, lomo, er helt fantastisk! Den smager virkelig af noget, er nem at lave og kræver relativt få ingredienser.

Du skal bruge: 


Kødet:
300 g oksekød i strimler
1 lille løg, skåret i halve løgringe
1 fed hvidløg, finthakket
½ lille chili, finthakket
Olie til stegning
Salt & peber

Risene;
Ris til to
Et lille stykke chili, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 tsk olie
1 tsk salt

Tomatsalat:
200 g snacktomater, halveret
1 lille rødløg, hakket
1 lime, presset
3 spsk olie
1 hel chili, finthakket



Fremgangsmåde:

  • Tomatsalaten: Bland hele baduljen og stil det i køleskabet, så det kan trække. 
  • Risene: Skyld risene godt og hæld dem i en gryde med vand. Varm en pande op, tilføj olie, chili og hvidløg, når det er svitset, hæld det i risene sammen med salt og kog efter anvisning på pakken. 
  • Kødet: Tag panden fra før, varm den op og tilføj olie, chili, hvidløg, kød og salt og peber. Når kødet er brunet på begge sider, tilføj da løg og lad simre til kødet er gennemstegt. 
  • Server de tre ting sammen, og vupti, lækker mad!


Velbekomme!

Vi smages ved, Lea.


Nyt på boghylde

Et lille impulskøb sidst jeg var i Føtex, blev Den store bagebog 2, fra Amo.
Det er det gode ved at handle i en Føtex Food, der er ikke så mange ting, der kan smutte ned i kurven, men så denne bog og tænkte den ville være nyttig, og hey, den kostede kun 29 kr, så hvad kunne det skade?



Jeg har allerede fundet et par ting, jeg skal have afprøvet i weekenden, når jeg får venindebesøg fra Aalborg.
Tror blandt andet jeg vil forsøge mig med hjemmebagte rundstykker. 

Et andet impulskøb blev denne lille blomst i en flødekande, som jeg bare ikke kunne stå for. 


Det er altid dejligt med lidt nyt til bogreolen og bordet :)

Vi smages ved, Lea

Tigerrejer med linguini

Jeg var så heldig, at falde over Princip sorte tigerrejer til en sølle 10'er for en pakke! Så der blev lige fyldt et par pakker ned i kurven.
Så i lørdags lavede jeg min yndlings ret med tigerrejer, en ret min far har lært mig. Han laver godt nok rejerne på grill og som forret, men når jeg laver dem, bliver det på pande og ofte med en form for pasta til. Denne ret er så simpel. Få ingredienser men med masser af smag.
Denne opskrift er til to personer.

De fine tigerejer


Du skal bruge:
400 g sorte tigerrejer, optøet
200 g tomater, hakket (jeg brugte snacktomater)
1 lille rød chili, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 lime, presset
2 spsk olie
Salt & peber
1 pakke frisk pasta (jeg brugte fuldkorns linguini)
1 håndfuld persille, finthakket

Fremgangsmåde;

  • Det første du skal gøre, er at pille rejerne, hvilket sker ved at vride halen af og pille skallen af. Nogle kan finde ud af at rykke tarmen med ud, når de vrider halen af, men det sker 1 ud af 10 gange for mig, så jeg lægger altid et fint snit i "ryggen" på rejen, stikker knivspidsen ind og hiver tarmen ud.
    Når rejerne er pillet og renset, læg dem da i en skål.



  • Tilføj de hakket tomater, limesaft, chili, hvidløg, olie, salt og peber. Lad denne blanding stå i køleskabet i et par timer, så rejerne kan tage smag. 








  • Sæt en gryde over med vand til pastaen og varm en pande op til rejerne. Når panden er varm, hæld reje-blandingen ud på panden og så snart rejerne har taget farve, vend dem! Lige ledes, så snart de har taget farve på den anden side også, tag dem af panden, men lad tomatblandingen blive på panden og lad det simre, mens pastaen bliver kogt efter anvisning på pakken. Det er vigtigt at rejerne ikke får for meget, for så får de hårde. 
  • Del pasten ud på to tallerkener, hæld tomatblandingen over, drys med persille og læg rejerne ovenpå.
Så nemt! Så lækkert!


Velbekomme!

Vi smages ved, Lea.

tirsdag den 5. juli 2011

Bearnaisecreme

I den nyeste udgave af magasinet Mad! (nr. 6 2011) er der en opskrift på en nem og lækker bearnaisecreme som vi her i hytten er faldet pladask for. Sidste uge fik vi den til en kalve schnitzel med fritter af bage kartofler og søde kartofler. Virkelig lækkert.





Idag fik vi den så igen. Denne gang til en hakkebøf peppet op med revet squash, finthakket skalotteløg, mynte, timian, basilikum og chili. Til bøffen fik vi micro ovnstegte kartofler og ærter. Mums!





Jeg har gjort et par ting anderledes end hvad der står i Mad!s opskrift, så her får i min udgave.

Du skal bruge:
-1-2 skalotteløg, fint hakket
-2 tsk estragon
-1 tsk sennep
-1 tsk honning
-1 tsk hvidvinseddike
-250 ml cremefraiche
-salt & peber

Bland hele baduljen og vupti, dejligt dip til kartoflerne!

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea.


mandag den 4. juli 2011

Billeder af hygge

Vil dele et par billeder der viser, at alt der skal til for at have en god madoplevels er mel, mælk, gær, salt og skumfiduser!
















Og findes der noget bedre end banan på grill med brun farin, whiskey og vanilleis? :)





Lidt fis og ballade herfra.

Vi smages ved, Lea.

Hot suppe med hakket oksekød

McDreamy har været så uheldig at score sig en omgang halsbetændelse, stakkels mand! Og når man har ondt i halsen, skal man have varm suppe, også selvom der er tropevejr.

Kan ikke rigtige huske hvor jeg fandt suppen sidste efterår, men opskriften har sat sig fast i mit hoved, for god er den altså!

Denne portion vil jeg tro giver mad til 4-6 personer.

du skal bruge:
- 500 g hakker oksekød
- 3 mellem store løg, hakket
- 3 fed hvidløg, hakket
- 1/3 habanero chili
- 2-3 gulerødder, hakket
- 2 røde peberfrugter, hakket
- 1 L grøntsags bouillon
- 250 ml madlavningsfløde
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 dåse hakke tomat
- 1 tsk paprika
- 1 tsk cayennepeber
- salt & peber
- 250 g suppehorn

Fremgangsmåde:
- brun kødet. Si evt fedt fra og stil kødet til side.
- svits alle grøntsagerne i en stor gryde. Tilføj alle krydderierne.
- tilføj bouillon, tomatpuré og hakket tomat og lad simmer til grøntsagerne er møre.
- sæt vand over i en gryde til suppehornene og kog dem efter anvisning på pakken.
- tilføj så madlavningsfløden til suppen og blend hele baduljen med en stavblender.
- bring suppen i kog og tilføj det brunede kød og suppehorn og server!





Vi fik suppen med feta på toppen. Det bliver så cremet og lækkert.

Velbekomme!

Vi smages ved, Lea.